perjantai 31. tammikuuta 2014

# 17

Nyt ei ole mitään erityisen ihmeellistä viime aikoina tapahtunut. En ole käynyt tallillakaan nyt viikkoon. :o Mihin tämä viikko oikein on mennyt :D No, huomenna pääsen taas hyppäämään Sävyn kanssa. Tämä on nyt viides kerta kun hyppään sillä ja kehitystä on tapahtunut jo huimasti. Saas nähdä miten huomenna menee parin viikon tauon jälkeen. Voi olla rouvalla vähän energiaa? ;)

Koulussakaan ei ole mitään hirveän erikoista ollut. Alkuviikosta oltiin valaisu-kurssin tiimoilta studiossa. Harjoiteltiin yhden valon avulla valaisua. Jos haluaa kuviin tiukat varjot ja synkeyttä, niin yksi valo on siihen hommaan todella hyvä. Valo tosiaan tulee vain yhdestä suunnasta, joten sinänsä sillä oli kiva leikkiä ja luoda dramaattisia valaistuksia. Jos kuitenkin haluaisi sellaisen valon, jossa koko mallin kasvot näkyvät kunnolla ja varjoja ei juurikaan ole, niin tämä on aika hankalaa. Valosta tulee tylsä, jos sen laittaa suoraan edestä päin.

Tilasin muuten eilen uuden kamerarungon. Nyt on tulossa Nikonin (yllättäen ;)) D7100. Olen jo jonkin aikaa katsellut millaisia runkoja on tarjolla sopivalla hinnalla. Tuo nykyinen D5100 minulla on ollut nyt aika tarkalleen vuoden. Lähinnä sen takia halusin uuden, että tuosta nykyisestä alkaa nyt arvo romahtamaan aika huolella jos vielä käytän sitä kauhean kauan. Nyt siitä saa vielä ihan hyvin rahaa pois. Toiseksi tuo uusi on tietysti taas hiukan parempi. Siinä on mm. 51 tarkennuspistettä, kun nykyisessä on vain 11. Rupeaa loppumaan pisteet kesken.. ;) D7100:ssa on myös mahdollisuus laittaa croppi moodi päälle, eli silloin kyseiset tarkennuspisteet peittävät koko kuva-alan, mikä mahdollistaa tarkentamisen ihan mihin tahansa kuvaruudun kohtaan. Tämä ei ole läheskään mahdollista D5100:ssa. Tuolla saa 6 kuvaa/s, kun D5100:lla saa 4/s. Ei huima ero, mutta on se nyt jotain :) Jos joku on siis hyvää harrastekameraa vailla, niin sellainen olisi nyt tarjolla!

Mitä mieltä muuten olette tästä nykyisestä kirjoitus"tavastani"? Onko liian sekavaa kun kirjoitan tallista, koulusta ja muusta elämästä kaikesta sekaisin? :D Rupesin itse tässä miettimään että onkohan tämä nyt hitusen liian sekavaa.... Pitäisikö jättää jotain pois tai kirjoittaa yhdessä postauksessa vain yhdestä tai kahdesta asiasta..?

Toivepostauksia olisi myös kiva kirjoitella! Kyselkää siis jos haluaisitte kuulla jostain tietystä asiasta! :)

Talvikuvia:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti