perjantai 17. tammikuuta 2014

# 14 - Sävyisää Roggailua

Eilen, torstaina, ratsastin Sävyn ja Rogan. Aloitin Sävyn kanssa. -15 asteen pakkasen takia ei tehty mitään hirveän hengästyttävää. Tehtiin töitä n.45min + kunnon alku ja loppukäynnit. Sävy kuunteli alusta asti tosi hyvin, paljon paremmin kuin viimeksi sileällä. Ilmeisesti alkaa vähän yhteinen sävel löytyä kun hevonen tuntuu jo paljon rennommalta kuin ekoilla kerroilla. Taivuttelin aluksi loivalla kolmikaarisella vähän ylitaivuttaen molempiin suuntiin. Jatkettiin siirtymisillä ja temponvaihteluilla. Siirtymiset ei ihan heti tullut täsmällisesti, mutta kun tehtiin niitä useampia niin alkoi sujua. Temponvaihteluja tehtiin kontrollin vuoksi. Sävy alkaa helposti painamaan kädelle aika paljon jos sen päästää "levahtamaan" ja ravaamaan kovaa. Siksi täytyy koko ajan olla tarkkana että kuuntelee pidättävät avut. Kun sen saa kuulolle, niin on kevyt kädelle ja kuuntelee avut hyvin. Sunnuntaina taas hypätään Sävyn kanssa. :)

Peiliposeeraus Sävyn kanssa :)
Rogaa en ollutkaan ennen ratsastanut. Olen ollut samoissa estevalmennuksissa, joissa Rogan omistaja on hypännyt sillä. Se on näyttänyt tosi kivalta, ja vauhdikkaalta. :D Aluksi Roga oli tosi jännittynyt ja kulki pää pystyssä. Se oli myös ilmeisesti ylimääräisen energian vuoksi aika säpsy: heti kun joku rapsahti tai juoksutettava hevonen pukitti tai lähti kovempaa niin Roga reagoi siihen kipittämällä muutaman askeleen kovempaa tai jännittymällä entistä enemmän. Tehtiin käynnissä ja ravissa paljon taivutusvoltteja, jotta saisin sen rentoutumaan. Koitin myös pyytää sitä ravaamaan enemmän eteenpäin ja vähemmän ylöspäin. Tämä näytti toimivan, sillä hevonen alkoi rentoutuvan ja alkoi kulkea koko ajan enemmän oikeinpäin. Raviaskel alkoi pidentyä ja jokaiseen rapsahdukseen ei enää tarvinnut reagoida. Oli kyllä tosi kiva hevonen, aika sellainen "mun heppa" ;) säpäkkä ja itse eteenpäin liikkuva, mutta pehmeä avuille ja osaavan oloinen. Toivottavasti pääsen vielä uudestaankin ratsastelemaan häntä. :)


Kaikki neljä sopuisasti syömässä (kunhan purkkeja on tarpeeksi).

Kissa ja hiiri.
Vierailun jälkeen väsyttää hirmuisesti. :)
Kouluun meidän piti Dokumenttivalokuvauksen tunnille viedä kaksi sarjaa; havainto- ja arkistosarjat. Havaintosarjaan piti tehdä aikaan tai paikkaan sidonnaisia havaintoja ja kuvata niitä, oikeastaan siis ihan mitä vain mielenkiintoista. Siitä nyt ei tullut mielestäni kovinkaan johdonmukaista, en edes tiedä voiko sitä sanoa sarjaksi. :D Ainoa yhtenäisyys taitaa olla se, että ne on kotoa otettuja arkisia näkemyksiä. Koska oli niin kiireinen tuo viime viikko tallitöiden vuoksi, niin en ehtinyt kovinkaan paljoa panostaa kyseiseen hommaan... Tämmöiset kuvat siihen laitoin:

Arkistosarja oli myöskin hyvin vapaa, ainoa raja oli että kuvia piti olla 5. Minä laitoin tähän sarjaan kaksi lapsuuden kuvaa ja kolme kuvaa jotka on otettu muutaman vuoden sisällä. Tähän sarjaan olin itse todella tyytyväinen, sillä hommasta tuli aika hyvin yhtenäinen kun kissat ja hevoset ovat lapsuudesta nykyisyyteen mukana. Myös opettajamme piti sarjasta, joten taisinpa onnistua. :D Lisäksi nuo kaksi ensimmäistä kuvaa ovat todella söpöt! :D

Pikku-Erika ja Muru-poni lumiversiona (oikea oli tallilla shetlanninponi). 
Pikku-Erika Inarissa kisun kanssa, äidin kutoma muumivillapaita päällä. :D

Iines <3


Loppuun vielä muutama kuva lasista, vedestä ja kukasta. Leikin vähän valolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti