Hevoset

Ajattelin esitellä lyhyesti hevosia, joita liikuttelen. Ihan vain sen takia, että itseäni ainakin kiinnostaa aina muiden blogia lukiessa että millaisista hevosista on kyse :)

Vilman Elviira "Vimpu, Mamma, Mummeli"
Oma suomenhevostammani, s.-97. Vimpula on ollut minulla ja äidilläni nyt reilu 9 vuotta. Elviira oli ennen tallinomistajamme hevonen ja aloimme ensin vuokrata sitä. Kävin tunneilla ja ratsastimme itseksemme. Elviira oli silloin todella erilainen kuin nykyään. Se kulki aina pää pystyssä, ei suostunut kävelemään kun oli niin kiire ja muutenkin meno oli aikamoista kaahottamista.
Pääsin hyppäämään Elviiralla pari kertaa vuokrauksen aikana. Ja se vasta olikin aikamoista :D Ei jarruja eikä mitään tolkkua muutenkaan. Ratti sentään onneksi toimi. :D

Siitä sitten aloimme treenata pikkuhiljaa ja yhteistyö alkoi sujua. Aloin kisaamaan muutaman vuoden päästä esteillä. Aloitin seura 80 luokista ja pikkuhiljaa aloimme treenata kotona myös metrin ratoja. Valmennuksissa se sujui ihan hyvin ja kisoissakin menimme muutaman metrin luokan, vaihtelevin tuloksin. Koskaan Elviira ei ole ollut mikään rusettihai, sillä aina tulee jokin turha kolaisu pudotus.

Nykyään käymme silloin tällöin valmennuksissa ja tarkoitus olisi ensi kesänä (2014) päästä taas muutamiin kisoihin. Elviiran jalat ei kestä enää säännöllistä valmentautumista/kisaamista, joten hevosen ehdoilla mennään. :) Mummeli on oikea monitoimihevonen. Tykkää vetää kärryjä, maastoilla voi yksin ilman satulaa ja rakastaa pikkulasten kuskailua. Koulukiemurat ei ole meidän juttu, mutta ei sen niin väliä kun itsekin on estepainotteinen. :)

Saman Sävy "Sävy"
Suomenhevostamma, s.-02. Aloin ratsastaa Sävyä vuoden 2014 alussa. Sävyllä on aikaisemmin hypätty ja muutamat pienet kisatkin käyty, mutta taukoa hyppäämisestä oli ollut mammaloman vuoksi. Aloitimme hyvin "rauhallisesti" ja helpoista jutuista ja nyt ollaan pikkuhiljaa edetty, ihan hyvin tuloksin. Tavoitteena olisi päästä jossain vaiheessa kokeilemaan miten kisoissa sujuu. Ponnua pitäisi kuitenkin matamilta löytyä! Sävyyn liittyviä tekstejä pääset lukemaan kun klikkaat sivussa olevaa tunnistetta Sävy.

Överbyn Vieske "Ville"
Suomenhevosruuna, s. -08. Ville tuli nykyiselle omistajalleen Annelle vuonna 2013. Anne kysyi jo aika pian, että jos haluaisin tulevaisuudessa hypätä Villellä, mikäli siitä tulisi jotain. Huhtikuun alussa 2014 sitten koitettiin ekan kerran pikkukavalletteja. Ekasta kerrasta voit lukea ja katsoa videota täältä. Täällä taas on (sivun alalaidassa) jonkinlainen esittely Villestä. Sen suurempia tavoitteita ei tällä hetkellä ole, katsotaan nyt vain mihin suuntaan kehitystä alkaa tulla. :)

Armando II "Army, Arska"
Puoliveriruuna, s.-00. Arskaa ratsastelen silloin tällöin kun omistaja tarvitsee liikutusapua. Yhteinen taivaleemme alkoi syksyllä 2013 kun omistajan selkäkipujen vuoksi ratsastin Armya muutaman kerran viikossa. Lisäksi ratsastin Arskalla joulukatrillin samaisena talvena :D Mukava herra, joskus laiska ja joskus pölönkin virtaisa, pilkettä on aina silmäkulmassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti