tiistai 7. tammikuuta 2014

# 12 - Paluu "arkeen"

Nyt on sitten lomailtu tarpeeksi, ja "arkeen" palaudutaankin rytinällä. Ei ole meinaan mikään kevyin mahdollinen viikko tulossa, tekemisen puutetta ei ainakaan ehdi tulla ;) Tämä seuraava viikkoni näyttää tältä:

ti 7.1. - hevosten tarhaus + karsinoiden siivous toisen tallityöntekijän apuna niin paljon kuin ehdin. Kouluun klo 13.10-16, jonka jälkeen auton palautus äidille.

ke 8.1. - tarhaus + karsinoiden siivous + ruokinta + sisälleotto + ratsastus + iltaruokinta (ei ole koulua niin koko päivä tallilla)

to 9.1. - tarhaus + karsinoiden siivous (niin paljon kun ehdin). Kouluun klo 13.10-17.

pe 10.1. - tarhaus + karsinoiden siivous + ruokinta + sisälleotto + ratsastus? + iltaruokinta

la 11.1. - aamuruokinta + tarhaus + karsinoiden siivous + ruokinta + sisälleotto + ratsastus

su 12.1. sisälleotto + ratsastus + iltaruokinta

Maanantaina ja tiistaina on koulussa niin pitkät päivät etten ehdi tallille auttamaan, eikä olisi järkevää ajaa tekemään vain iltatallia.

Sitten eiliseen estetuntiin. Olin siis kokeilemassa Sävyä eilen ja se oli aika mielenkiintoista. :D Arvelin etukäteen, että tullaan menemään kovaa eikä tunnista varmaan tule helppo, mutta ei silti ollut ihan sellainen heppa kun ajattelin. Vaikkei mentykkään kovaa, vaan vauhti oli melkein koko ajan ihan hyvä, niin Sävy puri niin kovaa kiinni ettei mulla ollut mitään jakoa yhtään mihinkään. Alussa tuli pari tosi hyvää hyppyä ja antoi niiden jälkeen hirmu hyvin kiinni. Sitten kun piti mennä useampi este peräkkäin, niin siitä ei tullut mitään. Myöskin suoralla linjalla lähestyminen oli tosi hankalaa, kun se vain ampaisi heti kun näki mille esteelle mennään. Seinä oli ainut mihin sain pysäytettyä kun puri niin paljon kiinni.

Meillä oli okseri uran vieressä niin että uralta pystyi kyllä menemään ohi, mutta oli vain pieni rako. Sävy rupesi ohittamaan okseria oikealta puolelta ja melkoisen läheltä.. Mun polvi osui kaksi kertaa aivan täysillä keskelle tolppaa kun mentiin niin läheltä. Ei mikään pieni hipaisu, vaan niin että tolppa meinasi kaatua ja puomit tippui. Voin kertoa että sattui melkoisesti. :D Valmentaja laittoi esteen ja seinän väliin apupuomin "johteeksi" ja sitten Sävy hyppäsi pari ihan ok hyppyä. Kolmannella kerralla kuitenkin päätti taas mennä ohi ja kun tajusin että se lähtee ohi, niin vedin oikeasta ohjasta niin kovaa kuin ehdin, että sain sen hyppäämään hiukan kauempaa tolppaa. Polvi ei olisi kestänyt enää yhtään enempää iskuja... Tänään on tehnyt kyllä pirun kipeää laittaa jalkaa koukkuun eikä käveleminenkään varmaan ihan terveeltä näytä. :D

Saatiin loppujen lopuksi hypättyä kolme estettä "kahdeksikolla" peräkkäin niin että tehtiin voltteja väliin. Viimeiset pari hyppyä meni ihan hyvin, kun ne hypättiin oikeaan kierrokseen, se oli ilmeisesti helpompaa. Ensi sunnuntaina koitetaan hypätä pelhameilla, jos toimeisi vähän paremmin. Toivotaan ettei sillon törmäillä tolppiin, polvikin ehtii varmaan juuri siiheksi toipua ;)

Polvi turposi illalla järkyttävän kokoiseksi.
Aamulla turvotuksen lisänä oli hieno mustelma ;)
Koulukin alkoi taas tänään ja nyt olisi enää reilu 4kk jäljellä. :) Se tulee varmaan menemään aika nopeasti. En edelleenkään tiedä mitä aion tehdä tämän koulun jälkeen, mutta eiköhän se tästä selviä.. Nyt menen hetkeksi sohvalle löhöämään, kunnes huomenna taas menee tallilla koko päivä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti