sunnuntai 2. helmikuuta 2014

# 18 - Hyppäämässä

Eilen oltiin taas Sävyn kanssa pomppimassa. Aloiteltiin suhteutetulla pysty-pysty-linjalla. Siihen tuli vähän outoja hyppyjä eikä askeleet sopineet väliin kun oli niin paljon mutkia ja säätöä välissä.. :D Kyllä se siitä sitten alkoi muutaman toiston jälkeen sujua paremmin.


Tämän jälkeen siirryttiin muihin linjoihin. Ne sujuivat paljon paremmin. Luultavasti sen takia, että niissä sai kaarteen kanssa sovitettua askeleet paremmin. Nämä linjat, eli pysty-pysty ja pysty-okseri sujuivatkin tosi hyvin. Niihin tuli hyviä hyppyjä ja paikat tulivat yleensä juuri nappiin. Nyt Sävy alkaa selvästi myös jo luottaa siihen että pääsee esteistä yli. Ei ole enää pakko lähteä ihan puskasta vaan ryntäämään heti kun sen seuraavan ylitettävän esteen näkee.

Minun on jo huomattavasti helpompi olla kyydissä ja hyppypaikat on paljon helpompi nähdä kuin ennen. Tietysti nyt on oppinut tuntemaan hevosen paremmin ja alkaa tietää millaisia ratkaisuja kannattaa tehdä jos ponnupaikat eivät ihan ole kohdallaan. Aluksi suurin ero Sävyn kanssa oli siinä, että oma hevoseni Elviira tulee aina mielummin lähelle kuin hyppää kaukaa. Olen siis tottunut siihen, että se saattaa hyvinkin tunkea kahden askeleen sarjaan kolme askelta. Sävy taas hyvin hyvin harvoin tulee lähelle. :D Se lähtee mielummin kaukaa.. Välillä jopa "hölmösti" kaukaa. Vaikka paremmin askel sopisi jos ottaisi yhden lyhyen askelen lisää, niin se lähtee mielummin puolitoista askelta liian kaukaa. No, ehkä tämä asia fiksaantuu pikkuhiljaa. :D Pääasia että menee yli, eikä stoppaa tai mene ohi!!

Sävy oli aika kuumalla tuulella, mutta avut meni kuitenkin suht hyvin läpi. Hiukan se taas tunki oikealle ja sen puolen apujen kanssa saakin olla aika tarkkana. Kerran meni okserista ohi juuri oikealta, mutta onneksi sain asian korjattua eikä lisää ohituksia enää tullut (ja tolppakaan ei lähtenyt mukaan;)). Linjoilla se pysyi aika hyvin suorana.

Lopuksi mentiin vielä ratana kaikki esteet. Rata tuntui hyvältä, vaikka vauhtia kyllä löytyikin :D Ekalta pystyltä vähän ryykäsi okserille, mutta onneksi askelia tuli kuitenkin oikea määrä. Hyppy jäi vähän laa'aksi ja siitä lähti puomi mukaan. Loppurata sujui ongelmitta. :)


Täytyy kyllä sanoa, että ollaan aikamoista vauhtia kehitytty. Ensimmäisen hyppykerran ja eilisen ero on aikamoinen! Oikeastaan tuntuu että alla olisi ihan toinen hevonen. Onneksi näin, sillä se ensimmäinen kerta ei ollut mitenkään ruusuinen ;) Nyt on hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa taas ensi sunnuntaina. Ken ties lähdetään keväällä testaamaan jotkut pikkukisat..? Who knows! :D

Ps. Eikös ollut hienot piirrustukset? ;D

2 kommenttia:

  1. Sävy on hyvä valmentaja ja turbosuutin näyttää toimivan vallan mainiosti :)
    Piirustukset on hyvät :) Ylität melkein jo itsesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Näin on! Joo mustakin nää oli ihan mestarilliset piirrustukset ;)

      Poista