tiistai 28. tammikuuta 2014

# 16 - Uusia kursseja ja viime viikon hyppelyt

Viimeinen viikko on mennyt aikalailla koulutöiden parissa. Jonilla on ollut iltaviikko, joten me ollaan kisujen kanssa oltu kolmestaan kotona. Tallilla en ole tällä viikolla käynyt, koska auto on tosiaan ollut Jonilla, niin kulkeminen on aika hankalaa. Pitäisi muuttaa Piikkiöön niin homma helpottuisi kummasti ;)

Nyt on taas monta uutta kurssia alkanut joululoman jälkeen: Photoshop AB (hieman "kehittyneempää" photarin käyttöä kuin edellinen kurssi), Valaisu, Nykytaide, Dokumenttivalokuvaus ja Valokuvaus elinkeinona: Valokuvaajan työ.

Valaisukurssia meillä on ollut vasta yksi päivä, mutta se oli todella mielenkiintoista. Sitä kurssia olin vähän odotellutkin jo! Aloitettiin se tunti kokeilemalla salamaa ja siinä eri asetuksia. Kokeiltiin erilaisia heijastuspintoja ja miten salaman teho ja kääntö vaikuttaa kuvaan. Sen jälkeen otettiin mukaan orjat (kamerasta irrallinen salama), ensin yksi ja sitten vielä toinen. Ensin opeteltiin synkronoimaan orjat masteriin (kamerassa kiinni olevaan salamaan), mikä oli todella helppoa Canoneilla, mutta Nikonien kanssa tuli vähän ongelmia.. God dammet ;) Orjilla sitten koitettiin erilaisia valaistuksia ja masterista oli tehot melkein nollissa. Tuo homma oli todella kivaa! Saa aivan erilaisia kuvia kun saa salamat suunnattua juuri niinkuin haluaa.

Nykytaiteen ensimmäinen kurssi meillä oli tänään, perjantaina. Saatiin etukäteistehtäväksi etsiä jokin kuva, joka on sävähdyttänyt meitä jotenkin. Kuva ei saanut olla itse ottama, muuten mikä vain kelpasi. Itse otin erään kuvan, jonka löysin ihan muutama päivä vai viikko sitten. Löysin kuvan kuvat.fi-sivuston yhteisökuvista ja ihastuin siihen heti. Siinä oli vanha saabi, jonka päällä kasvoi jo vähän sammalta. Tausta oli pelkkiä viiruja, näytti vähän siltä kuin metsä tai taivas putoaisi. Vaikuttava otos :) Niistä saatiin sitten jatkotehtäviä, saas nähdä mitä saan aikaiseksi ;)

Nyt on kivan paljon kuvauksia myös tulossa, jee! :) Sunnuntaina kuvaillaan Kirsin kanssa. Siitä tulee varmaan yksi parhaista kuvauksistani tähän asti, jos rekvisiitoista voi mitään päätellä! ;D Sitten on vielä ainakin neljät muut kuvaukset sovittuna tuleville viikoille. Kivaa! :)

Muutama talviotos:

Sävyllä hyppäsin taas viime viikonloppuna. Maneesissa oli muutama muu samaan aikaan, ja sen kyllä heti huomasi. Sävy väistää aika herkästi muita hevosia ja kiihdyttää vauhtia jos joku vaikka tulee vastaan tai menee ohi. Nyt kun oli hypätessä muita samaan aikaan, tämä tarkoitti sitä että tamma saattoi toisen hevosen lähestyessä siirtyä oikealle päin tai kiihdyttää vauhtia ennen estettä. Tämä hankaloittaa tietenkin minun hommaani, koska hyppypaikkaa on hankala arvioida kun hevonen mutkittelee alla. Muutama hyppy lähtikin taas aika kaukaa ja muutama este hypättiin todella reunasta tuon väistämisen vuoksi.

Sitten kun ei ollut muita ihan vieressä niin sujui oikein mallikkaasti! Alkaa selvästi yhteistyö sujua, sillä alkaa tuntua koko ajan paremmilta hypyt ja kaikki muukin. Pidätteet menivät oikein hyvin läpi ja Sävy alkaa jo malttaa odottaa ennen esteitä. Ei myöskään rynni enää esteen jälkeen. Jos vauhti kiihtyy, niin antaa todella nätisti takaisinpäin. Videolta katsottuna kyllä alkaa näyttää jo melko tasaiselta menolta :) Vähän vielä ponnupaikat on välillä hakusessa, mutta kyllä se siitä.. :)

Sävyn helpompi hyppysuunta on oikea kierros. Silloin ei valu niin paljoa oikealle, vaan tulee itsestään keskemmälle estettä. Vasemmassa tuppaa vähän valumaan oikeaan reunaan. Tosin se voi osittain johtua omasta istunnastani. Jostain syystä olen tullut vähän vinoksi, oikea kylki on hiukan kasassa. Tosi ärsyttävää! Olen koittanut kauheasti nyt keskittyä siihen että istun suorassa, katson peileistä myös koko ajan. Tasaisella homma on parantunut jo huomattavasti, mutta hypätessä sitä on todella vaikeaa tarkkailla! On muutenkin niin paljon ajateltavaa ja keskityn vain ratsastamiseen, että helposti unohtuu ajatella koko vinoutta.. :/ Toivottavasti saan tuon ärsytyksen pian korjattua. En edes ymmärrä mistä se on yhtäkkiä tullut!? No, ei sentään enää ole mennyt ohi ja päin tolppia, polvi kiittää tästä ;) Tuosta tuli muuten mieleen, että vasemmassa polvessa on Yhä Edelleen pieni rinkulamustelma :D Kauanko siitä on kun törmäiltiin tolppiin..? 3vk..? :D 


Tässä vielä videota viime kerran hyppelyistä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti