tiistai 8. huhtikuuta 2014

# 26 - Mökkikausi avattu!

Viime torstaina oli Sävyn kanssa valmennus. Meidän lisäksi oli onneksi vain kaksi muuta ratsukkoa, joten Sävyn ei tarvinnut ahdistua suuresta hevosmäärästä. Alkuverkat meni tosi hyvin, Sävy oli kivasti kuulolla. Tein paljon pidätteitä ja temponvaihteluja, sekä siirtymisiä. Kun alettiin hyppäämään niin se hyvä hevonen hävisi kuin tuhka tuuleen.. :D Ihan ensimmäisen hyppykerran jälkeen Sävy ei ole kertaakaan ollut niin vahva kuin oli nyt. Meidän piti tulla suht pitkillä linjoilla lähestymisiä, niin tammahan puri kiinni ja ampaisi jo heti kun näki esteen edessä. Tultiinkin sitten monta tehtävää niin, että lähestyin estettä käynnissä ja vasta muutama askel ennen nostin laukan. Näin rupesi kuulo pikkuhiljaa palaamaan.

Tehtiin aika erikoisia tehtäviä, outoja linjoja ja paljon hyppyjä (mikä johtui myös siitä että meitä oli vain kolme). Tehtävät oli tosi kivoja, ja hevonenkin rupesi toimimaan paremmin koko ajan. Pari viimeistä rataa olivat jo tosi miellyttäviä ja tuli paljon hyviä hyppyjä. Luultavasti tuo energisyys johtui siitä, että Sävy oli rokotettu ja liikkunut vain muutaman päivän ennen estetuntia. Huomenna (keskiviikkona) on toivottavasti vähän kuuntelevaisempi tamma taas alla. ;)

Sunnuntaina olisi kisat Raisiossa, sinne olen lähdössä mummelin kanssa. Viimeksi kun hyppäsin Elviiralla, niin sillä oli juuri kiima loppumassa ja se oli aika huono. Todella jäykkä takaa ja niinpä hypyt eivät olleet parhaasta päästä. Elviira tuli myös aika kovaksi edestä ja kielsi pari kertaa, kun ei halunnut hypätä vähän kaukaa ja joutua venymään. Olen kuitenkin ihan hyvillä mielin lähdössä Raisioon, koska uskon että kaikki tuo johtui kiimasta. Elviira on kuitenkin edellisillä kerroilla hypännyt tosi hyvin ja "vanhuus" vain ei tule yksinään, sen mukana tulee ennestään jäykälle hevoselle lisää jäykkyyttä.

*****

Viikonloppu oltiin mökillä vanhempieni, veljeni ja Jonin kanssa. Ja Omppu oli tietysti mukana. :) Mökin pihalla oli vielä lunta, huh! Ja järvi oli ihan rannasta jäässä, koska on niin varjossa. Siellä tehtiin hiukan kevätsiivousta ja poltettiin sunnuntaina roskia. Omppu kävi hiukan tutustumassa järveen, mutta vielä ei päässyt uimaan kun vesi oli niin kylmää ja ranta tosiaan oli jäässä. Tutustuminen pitikin tehdä epäviralliselta pikku"laiturilta", siellä kun oli melkein sulaa. :) Omppu käveli itse suoraan veteen :D Ensin vähän katseli laiturin päässä että "wooou onpa paljon vettä!" ja olisi mennyt jo laiturilta, mutta pudotus olisi ollut turhan suuri. Sitten siirryttiin parempaan paikkaan niin sinne se tepasteli. :D

Kohta lähden ratsastamaan Villen, koitetaan pikkuisia hyppyjä tänään. Saas nähdä miten sujuu. :) Huomenna aamulla mennään kuvaamaan Maijan ja Huge-koiran kanssa studioon, jos vihdoin päästäisiin oikeasti ihan kuvaamaan asti. ;)

Alla muutama kuva viikonlopulta:

Ensin leikittiin ylimääräiset energiat pois uuden lelun kanssa. :)

Sitten levättiin välissä.

Ihmeteltiin suurta vesimäärää.

Vähän lähempää...

Ja sitten sinne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti