torstai 10. huhtikuuta 2014

# 27 - Estehyppelyjä

Tiistaina kävin ratsastamassa Villen. Laitettiin kaksi pikkuista kavallettia maneesiin ja kokeiltiin mitä hän meinaa niistä. Villellä ei tosiaan ole koskaan ennen hypätty, muutaman kerran Anne on vain irtohypyttänyt ja juoksuttaessa laittanut ympyrälle kavalletteja. Tehtiin pitkä alkuverkka, kun oltiin vähän ajoissa maneesissa. Se oli kuitenkin vain hyvä kun olen kuitenkin vain kerran ennen ollut hevosen selässä.

Tultiin ensin molemmissa suunnissa pääty-ympyrällä kavallettia, se sujui heti alusta asti hyvin. Ville ei ottanut turhia kierroksia, vaan pysyi hyvin samassa tempossa koko ajan ja askelenkin sain hyvin osumaan joka kerta. Viimeisellä ympyrällä oikeassa kierroksessa kun ravattiin niin Ville jäi katsomaan nurkassa jotain ja "unohti" nostaa jalkojaan kavalletin kohdalla, joten jyrättiin lähinnä vain sen läpi. :D Tätä lukuunottamatta sujui hyvin.

Tehtiin samat jutut laukassa. Laukka on vielä aika reipasta ja sitä ei kauheasti pysty säätelemään, joten yritin vain keskittyä tuomaan hevosen aina samalla linjalla kavalletille, jotta askel sopeisi juuri hyvin. Tämä ei kuitenkaan ollut niin helppoa, koska Ville kiemurteli aika paljon. :D Hypyt kuitenkin olivat ihan hyviä ja hienosti tahti säilyi tässäkin. Oli ihanaa kun hevonen oli koko ajan alla, eikä tarvinnut ollenkaan kiskoa suusta jotta pidätteet menevät läpi. Aika erilaisen tuntuista Elviiran ja Sävyn jälkeen. ;)

Nostettiin kavalletti hiukan korkeammaksi, koska se oli niin mini. Kun lähestyttiin laukassa, niin Ville kuitenkin alkoi hirveästi kiemurrella ja tunki aina jommasta kummasta reunasta ohi. Tuo nosto oli siis liikaa hänelle. :D Laitettiin kavalletti seinän viereen ja Anne tuli maiskuttamaan toiselle puolelle. Ekalla kerralla Ville stoppasi hyvin kiltisti, mutta sen jälkeen meni kiltisti yli. Kylläkin ravissa, ja aikamoisten kiemuroiden säestyksellä, mutta meni kuitenkin. Tultiin näin muutama kerta, ihan vain että saatiin hevonen sujuvammin menemään yli. Lähestyin aina laukassa, mutta Ville tiputti raville aina muutama askel ennen kavallettia. Oli kivempi hypätä ravissa, ilmeisesti.

Lopuksi laskettiin vielä kavalletti takaisin pieneksi, ja tultiin se vielä sujuvassa laukassa. Tosi hyvä mieli jäi kaikenkaikkiaan, sillä Ville oli kyllä tosi kiltti ja tosi hyvä ratsastaa. Lisäksi oli tosiaan aivan ihanaa kun hevonen oli alla koko ajan, ja pystyi keskittymään kaikkeen muuhun kuin jatkuvaan vauhdin hiljentämiseen!! Hän ei vain ihan tajua vielä mitä niillä jaloilla kuuluu tehdä kun tuollainen puomi on yhtäkkiä edessä. :) Alla vielä videokooste hypyistä.


Keskiviikkona oli sitten Sävyn vuoro. Laitoin kuolainten ketjun yhden kireämmälle kuin mitä se ennen on ollut, ajattelin jos jarrut toimeisi paremmin. Tämä taisi todella toimia, sillä Sävy oli alusta asti hyvin rauhallinen ja pidätteet meni tosi hyvin läpi. Tehtiin alusta asti aika tiukkoja käännöksiä, mikä oli pelkästään hyvä, koska ne hidastavat aina vauhtia kivasti. :D Tehtävät oli muutenkin oikein päteviä meille, koska koko ajan piti tehdä jotain niin kontrolli säilyi. Sävy onneksi kyllä kääntyy ihan hyvin, kunhan saa vain ulkolavan pysymään mukana, siitä se lähtee tunkemaan jos jostain.

Olin oikein tyytyväinen meidän ratoihin ja varsinkin siihen, ettei Sävy ryntäillyt ollenkaan. Yhdelle okserille tuli muutaman kerran ihan kummalliset rämäisyhypyt. Askel olisi sopinut ihan hyvin, mutta jostain syystä Sävy otti lisäaskeleen ja hyppäsi niin löysästi, että puomit rämähti alas. Tultiin uudestaan ja Sävy teki ihan samanlaisen "hypyn", vaikka taas olisi askel sopinut. Tultiin vielä uudestaan ja patistin oikein kunnolla pohkeella, niin sitten se hyppäsi jopa vähän liian kaukaa. Tuon jälkeen okserilla ei ollut ongelmia, en tiedä mistä tuo sitten mahtoi johtua... Tässä vielä videota: Kummallisesti Sävy muuten alkoi tunkea tuohon vikalle keltaiselle pystylle. :D Yritin epätoivoisesti saada käännettyä, mutta se vaan tunki. Tiesin jo kaksi askelta ennen että tolppa lähtee mun jalan mukana, mutta ei kääntynyt. :D No, kun korjattiin niin ei ollut ongelmaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti