perjantai 7. maaliskuuta 2014

#23

Nyt onkin kirjoittelu jäänyt ikävän vähälle, ei ole vain ehtinyt. :(

Viime viikolla hyppäsin Sävyllä. Keksittiin hieno polvisuoja mulle ettei taas polvet pamahtele tolppiin, edelleen kun oli mustelma.. :D Laitettiin alimmaksi pintelipatja, sen päälle takasuoja ja pintelillä paketti kasaan. :D Hahah, se oli tyylikkään näköinen! Harmi kun ei tullut kuvaa otettua, täytyy muistaa ensi kerralla. :D No, sitten asiaan. Meillä oli yhden ja kahden askeleen sarjat sekä yksittäinen okseri. Polvisuojalle tuli heti toisella sarjan ylityksellä käyttöä kun mentiin huti.. Kyllä oli hyvä, yhtään ei sattunut! :D Aluksi Sävyllä oli tosi paljon virtaa, varmaan siksi kun oli kaksi viikkoa edellisestä kerrasta. Hyppäsi aivan kummallisia hyppyjä, paikat ei sopinut ja oli muutenkin kauheaa sähläystä. Ryykäsi esteille taas niin paljon ettei minulla ollut mitään toivoa saada hyppypaikkoja kohdilleen.. Kun suurimmat energiat oli käytetty niin rupesi taas sujumaan paremmin. Pari viimeistä rataa oli jo ihan sujuvat ja tuntui huomattavasti paremmalta kuin alkusähläys. Okserille tuli muutama tosi hyvä ja pyöreä hyppy.

Armyn ratsastin myös yksi päivä. Se oli aika könkkö, aluksi molempiin suuntiin mutta pahemmin oikeaan. Ei taipunut, vaan puri vastaan ja kulki niska vinossa. Volteilla oli myös tosi epätasainen ja jäkitti vastaan kaikessa. Tehtiin väistöjä ja nekin oli tosi työläitä oikealle päin, vasen sujui ihan ok:sti. Laukattiin aika paljon kun yleensä sen jälkeen A rupeaa liikkumaan paremmin. Parani kyllä, mutta ei silti ollut ihan normaali. Syy selvisi kun tallin omistaja tuli maneesiin ja kertoi, että Armyllä oli ollut poistumassa oleva paise toisessa etu(?)kaviossa. Sille ei ollut tarvinnut tehdä enää mitään, mutta siinä syy. Voi Arskaa.. :(

Huomenna, lauantaina, lähden Vimpulan kanssa pitkästä aikaa maastoon. Ihanaa päästä ihan yksin metsään mummelin kanssa! Sunnuntaina lähdetään kisoihin, iih! :D Ratulla on seurakisat ja lähdetään hyppäämään hurja 80cm luokka. ;) Jos tänä kesänä vaikka kävisi useammat kuin yhdet kisat mummelin kanssa, riippuen missä kunnossa jalat pysyy ja miten treenit sujuu. :) Ratun talli on sopivan lähellä ja maneesi on hyvän kokoinen, sekä valoisa, joten sieltä on hyvä aloittaa.

Mummeli sai uuden kaverin. :)
Ainiin, Omppulikin on käynyt pari kertaa tallilla jo mukana, jotta tottuu hevosiin. Hän on vähän turhankin itsevarma hevosten lähellä, voisi kyllä kunnioittaa vähän enemmän. Eka hevonen jonka hän näki läheltä oli meidän mummeli, koska tiesin että se rakastaa pikkuisia ja luotin siihen että Vimpu ei tee mitään tyhmää jos Omppu vaikka alkaisi haukkumaan tms. Omppu ei edes tuntunut tajuavan että vieressä oli iso hevonen. :D Samantien se meni haistelemaan ja olisi mennyt ihan jalkoihin, mutta hihna otti ikävästi vastaan.. :) Hyvän tallikaverin taidan siis saada. :D Heinä myös tuntui maistuvan!

•••••

Naapureihin ja muihin lähitalojen asukkaisiin on kummasti muuten nyt tullut tutustuttua kun koira saapui. :D Ennen oli hyvä jos joku moikkasi ja nyt melkeen kaikki hymyilevät ja huutelevat heippaa kun pennun kanssa on ulkona. Kumma vaikutus pienellä pennulla ihmisiin. Omppu on saanut myös tutustua moniin uusiin ihmisiin kun osa ohikulkijoista haluaa rapsutella. :)

Kaikki herkuttelemassa. :)
Vanhempieni kissatkin ovat jo joutuneet kärsimään koiran saapumisesta muutaman kerran.. Omppu on nyt pari kertaa ollut siellä mukana ja voi sitä reagtiota! :D Samppa juoksee heti keittiötason alle piiloon, koska koira ei pääse sinne. Siellä se sitten murisee ja maukuu hassusti (en ole ikinä ennen kuullut tuollaisia ääniä siitä lähtevän). :D Mosse-täti on käyttäytynyt yllättävän hyvin. Se lähinnä katselee kauempaa ja pörhistelee karvojaan. Jos Omppu lähtee menemään kohti niin sitten pitää paeta. Mosse sentään suostui syömään leikkelettä koiran nukkuessa lähettyvillä, toisin kuin arkajalka-Samppa.. :D

Nallen kanssa päiväunilla.

Kukkuuu!
Meidän pitäisi varmaan hankkia eteisen ja olohuoneen välille portti Omppua varten. Se on meinaan ruvennut syömään kissanhiekkalaatikosta. -.- Ei ole kovin terveellistä kun siinä tulee hiekkaa niin paljon mukana mahaan. Lisäksi se on todella ällöä kun pissapaakkuja ja kakkajälkiä on joka puolella.. Tämä ei ole ongelma silloin kun joku on kotona, ei oikeastaan edes yritä mennä sinne. Mutta heti kun ovat kolmestaan niin tunkee hiekkalaatikkoon. Portti auttaisi tuon hiekkalaatikkojutun lisäksi siinä, ettei pentu pääsisi vessaan/suihkuun. Ollaan nyt pidetty muutamia kenkiä siellä oven takana piilossa, mutta kun lähdetään pois niin Ronja tietysti avaa oven ja kengät löytyvät kotiin tullessa Ompun pediltä. -.- Muuten poika on ollut nätisti yksin ollessaan, ilmeisesti nukkuu suurimman osan ajasta. Yleensä on vain yksi tai kaksi pissaa kun on ollut 6-7 tuntia yksikseen eikä muutenkaan näy mitään stressin merkkejä. Hyvä niin. :)

Ruoka-alusta ei ilmeisesti ollutkaan hyvä.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti