maanantai 17. maaliskuuta 2014

#24

Olen nyt kuvannut studiokurssin lopputyötä varten muutamia eläimiä ja ihmisiä. Se on ollut tosi antoisaa ja hauskaa! :) Vielä olisi muutama kuvattava jäljellä. Tässä muutama aikaansaannos:Enemmän kuvia kaikista yläpuolella olevista elukoista voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ. :)

Koulussa on nyt muutenkin riittänyt tekemistä yllin kyllin. Meillä on yhteisnäyttely parin muun linjan kanssa ja siinä on kyllä hommaa.. Nyt on pahin ahdistus jo haihtunut sen jälkeen kun sai kuvat tulostettua ja pohjustettua, pienen tappelun jälkeen.. :D Pohjustin kuvani kapa-levylle ja se tuotti muutamassa kuvassa ongelmia. Levyssä on siis liimapinta johon printti painetaan kiinni.. Ja arvatkaa vain kuinka nopeasti se paperi siihen liimaan tarttuu.. Jos se pääsee siis vähänkin väärään kohtaan tai liian aikaisin koskemaan levyä niin tuloksena on kupruinen/ryppyinen kuva tai jokin reuna on kapan reunan yli. Huoh.. -.- No, nyt ne on kaikki valmiita! Huomenna (tiistaina) mennään sitten suunnittelemaan ripustusta galleriaan.

*****

Elviiran kanssa oltiin siis kisoissa reilu viikko sitten. Mummeli käyttäytyi aivan kummallisesti kisapaikalla. :D Se hirnui ja hörisi muille hevosille ja oli jopa pukittanut ja loikkinut kun äiti oli kävelyttänyt häntä. Taisi olla hitusen innoissaan kun pääsi kisoihin..?? :DD Verkassa se oli aivan hirveä. Puri kiinni ja kaahasi miljoonaa, pää vinossa. Yksikään hyppy ei ollut hyvä. Kaikki tuli joko huonoon paikkaan tai sitten Elviira kaahasi eikä kuunnellut. En odottanut siis juurikaan mitään radasta, ajattelin että jos nyt päästäisiin jotenkuten loppuun saakka niin että olisi edes sinne päin kuulolla niin olisi hyvä.

Kun sitten tuli meidän vuoro, niin äiti vielä kiristi kuolaimien ketjuakin yhdellä reiällä jos se vähän auttaisi. :D En tiedä oliko se se ketju vai mikä, mutta heti maneesissa Elviiran kuulo alkoi pelata paremmin. Ilmeisesti hän sentään kunnioitti sen verran minun aikaisempaa toivetta puhtaasta radasta, että alkoi keskittyä. :D Rata alkoi vähän turhankin rauhallisesti, sillä 1. ja 2. esteille tuli aika löysät hypyt. Vähän herättelin kannuksilla kakkosen jälkeen ja sitten rupesikin sujumaan paremmin. Vähän vauhti kiihtyi loppurataa kohden ja alkoi olla aika kova suustaan taas jo lopussa, mutta kunnialla selvittiin kuitenkin rata puhtaasti läpi ja kotiin viemisiksi saatiin punainen ruusuke (arvostelu oli A0, joten kaikki puhtaat radat saivat ruusukkeen). :)

Sävyn kanssa sitten oltiin torstaina estevalmennuksessa. Tämä oli toinen valmennuskerta, sen ensimmäisen jälkeen olemme menneet vain itsekseen jotta ollaan saatu yhteistyö pelaamaan paremmin. Nyt sujui ihan ok:sti, ei läheskään paras kerta ja alku olikin aika hirvittävää, mutta kyllä se siitä parani! :) Sävy ottaa hirveästi pulttia muista hevosista ja vielä kun nekin hyppäsivät niin se oli pahempi kuin jos olisivat menneet tasaisella samassa tilassa. Aluksi Sävy olikin aika hermostunut, mutta malttoi pikkuhiljaa rauhoittua ja alkaa kuunnella. Tehtiin kivoja tehtäviä: muutamaa linjaa ja pieniä ratoja, joilla piti koko ajan tehdä jotain eikä vain istuskella kyydissä. Valmentaja myös sanoi että voisin koittaa istua vähän kevyemmin, koska Sävy on eri tavalla kuuma kuin esim. Elviira. Elviiralla auttaa tosi paljon jos istuu raskaalle pepulle satulaan, mutta Sävyllä tosiaan näytti toimivan tuo kevyempi istunta!

Viimeinen neljän esteen pikkurata oli TODELLA hyvä! Sävy oli aivan kevyt kädelle ja kuunteli tosi hienosti. Jo aikaisemminkin tuli hyviä hyppyjä, mutta tuolla radalla kaikki osui nappiin ja oli varmasti paras pikkuratamme koskaan. :) Tällä radalla esteet oli n.90cm ja viimeinen pysty n.100cm. Kummaa kuinka pieniltä tuon kokoiset esteet tuntuu kun on isompi (moottorinen ja kokoinen) hevonen alla, en muistanutkaan tällaista eroa. :D Elviiran kanssa samat esteet olisi ollut paljon työläämpiä ja suuremman tuntuisia, koska sen askel on niin paljon pienempi ja samoin ponnuvoima. Tuon kokoisilla esteillä saan tehdä Elviiran kanssa myös paljon enemmän töitä jotta menee puhtaasti kuin pienemmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti