torstai 24. lokakuuta 2013

Uutta ja vähän vanhaa

Koulussa on ollut tosi paljon tehtäviä viime aikoina (niin tunneilla kuin kotonakin) ja joka tunnilla on taas oppinut jotain uutta. Meillä on niin paljon eri kursseja samaan aikaan käynnissä että välillä on ihan sekaisin mitkä tehtävät pitäisi viedä millekin tunnille ja mitkä asiat kuuluivatkaan mihinkin kurssiin.

Viime viikon valokuvailmaisun tunnilla tuntitehtävänä oli ottaa abstrakteja kuvia. Kaikki kuvat piti ottaa luokkatilasta, siellä olevista tavaroista, pinnoista yms. Tehtävä kuulosti aluksi tosi hankalalta, että mitä tästä luokasta muka saa kuvattua abstraktisti. Loppujenlopuksi tehtävä oli kuitenkin hauska, piti käyttää vähän mielikuvitusta ja osata katsoa asioita abstraktisti sekä leikkiä tarkennuksen kanssa. Tässä muutama aikaansaannos:

Siitä sitten vaan arvailemaan mitä nämä ovat ;)


Ensimmäinen otos: Pusu. Hevoseni Elviira ja äitini.
Valokuvateostyöpajassa olemme alkaneet tekemään lopputyötä. Aihe oli täysin vapaa ja senkin sai valita haluaako työstää yhtä aihetta koko koulun ajan, eli maaliskuun loppuun asti vai haluaako tehdä kaksi työtä (yksi jouluun mennessä ja yksi keväällä). Itse päätin tehdä maaliskuuhun asti yhden isomman työn. Valitsin aiheeksi Ihminen & Hevonen, saas nähdä mitä saan aikaiseksi. Ainakin vapaaehtoisia osallistujia oli ilahduttavan paljon, joten materiaalia pitäisi ainakin saada helposti tarpeeksi.

Yritän tehdä vähän erilaisia kuvia hevosesta ja ihmisestä. En siis halua ottaa yhtäkään ruutua tavallisesta ratsastuksesta, vaan yritän tuoda esille ihmisen ja hevosen välistä suhdetta ja ystävyyttä. Koitan ottaa mahdollisimman erilaisia kuvia ja näyttää ihmisille, ettei hevosen kanssa tekeminen ole pelkästään sitä että mennään tallille, ratsastetaan ja lähdetään pois. Haluan näyttää eläimen ja ihmisen välistä luottamusta ja yhteistyötä ja tuoda hevosta esille enemmänkin perheenjäsenenä kuin kilpailuvälineenä tai hevosella, jolla vain ratsastetaan.


Valokuvauksen perusteiden tunneilla olemme päässeet kokeilemaan kaikenlaista hauskaa. Viime viikolla leikimme pitkillä valotusajoilla ja saimme oikeastaan tehdä ihan mitä vain. Studiossa otimme kuvia joissa liikumme valotuksen aikana tai vaihdamme paikkaa, tai mitä ikinä mieleen tulikaan. Lisäksi opettajamme oli tuonut poikansa leluja joista teimme asetelmia valolaatikkoon ja testailimme niiden kuvaamista macroputkilla.

Sotilaat valolaatikossa.Tänään kokeilimme pisaroiden kuvaamista. Sekin tehtiin valolaatikossa ja pipetillä tiputettiin vettä kulhoon. Kuvaus oli todella hankalaa, sillä suljinaika piti saada todella nopeaksi, mutta samalla ISO arvoja piti nostaa taivaisiin, jolloin kohinaa tulee hirmuisesti. Kompromisseja joutuu siis tekemään kun kamerassa ei tehot meinaa riittää.. ;) Olen joskus kokeillut kotona pisaroiden kuvaamista ja muutaman ihan hyvän kuvan olen saanut, mutta tänään sai kyllä hirmuisesti lisää vinkkejä tähänkin hommaan. Esimerkiksi että jalusta on tässäkin hommassa melkoisen välttämätön (minkä olen nyt parin viime viikon aikana lähes joka toisella tunnilla todennut..). Täytynee laittaa semmoinen joulupukin listalle... :) Paljon kuvia piti räpsiä, jotta muutama onnistunut ruutu syntyi, taas jälleen kerran näin. Hauskaa kylläkin oli ja olen näihin muutamaan kuvaan ihan tyytyväinen. Tällaista jälkeä siitä sitten syntyi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti