tiistai 12. marraskuuta 2013

Filmiä ja digiä

Pari viikkoa sitten meillä alkoi filmi- ja pimiökurssi. Saimme siis koululta lainaan vanhat kunnon Nikonin filmikamerat ja nyt olemme kuvanneet niiden kanssa. Se on mielestäni mahtavaa vaihtelua tavalliseen järjestelmäkameraan, sillä kuvaamista pitää suunnitella vähän enemmän. Kaikki pitää säätää käsin (aukko, suljinaika, iso-luku ja tarkennus) täysin tilanteen mukaan. Sen lisäksi ei voi heti katsoa millaisia kuvista tuli, vaan pitää odottaa kehittämiseen asti.. :)

Koulussa teemme myöskin kaiken aivan alusta asti. Aloitamme kehittämällä filmin itse ja jatkamme sitten kuvien kehittämiseen. Laskemme myös kaikki tarvittavat litkut itse, että mitä tarvitaan kuinkakin paljon. Meillä oli lukiossa joskus myös valokuvauskurssi ja siellä kehitimme kuvia, mutta silloin filmit kehitettiin valmiiksi liikkeessä ja muistaakseni opettajalla oli litkut valmiina. Nyt on siis todella paljon tarkempaa ja kokonaisvaltaisempaa tekemistä! Tänään kehitimme filmit ja nyt ne jäivät kuivumaan. Torstaina pääsee sitten työstämään itse kuvia, jee!


Viime viikon valokuvailmaisun tunnilla saimme tuntitehtäväksi pohtia kysymystä "miksi valokuvaat?". Meidän piti ottaa tunnin aikana muutama sellainen kuva, jolla kiteyttäisimme jotenkin miksi kuvaamme, mikä herättää mielenkiintoamme ja mikä herättää innostusta juuri minussa. Tällaisia asioita piti sitten yrittää tehdä valokuviksi. Jotenkin piti siis ilmaista itseään.
Lisäksi meidän piti ajatella kuvatessamme rajausta, kuvakulmaa ja valon käyttöä.
Tuona päivänä ilma oli todella haastava, sillä tuuli oli ihan hirmu kova! Tuntui että lähtee itsekin lentoon kun ulos käveli.. Näitä puskia ei ollut siis todellakaan helppo ikuistaa, ja pahoittelenkin että ne ovat vähän epäterävät tuulen takia... :D Tässä nyt kuitenkin kuvat jotka minä otin sillä tunnilla.
Valokuvailmaisussa teimme myös jo kurssin lopputyömme. Aihe ja toteutus oli täysin vapaa ja kaikilla olikin todella erilaisia kuvasarjoja. Itse valitsin aiheekseni valaistuksen käytön ja kynttilät. Käytin melkein kaikissa kuvissa pitkää suljinaikaa ja kaikissa kuvissa on vain yksi valonlähde. En ole ihan täysin tyytyväinen tähän sarjaan, sillä sain vasta myöhemmin lisää hyviä ideoita, joita olisi voinut toteuttaa, mutta voihan tätä aina jatkaa.. :) Tässä ne nyt ovat:
Otin samalla kuvauskerralla myös nuo seuraavat alla olevat kuvat. Nyt jälkeenpäin kun ajattelee, niin olisin voinut käyttää pelkästään noita liekkikuvia ja ottaa ne myös vähän kauempaa, jotta liekit näkyisivät kokonaan ja pimeässä. Lisäksi olisin voinut ottaa lopetuskuvaksi vaikka sellaisen, jossa liekki sammuu ja pelkkä savu näkyy.. :)

Teostyöpajan Ihminen & Hevonen työ on nyt vähän jäänyt unohduuksiin, sillä ilmat ovat olleet todella kurjat kuvaamisen kannalta :/ Illat ovat jo niin pimeitä, että kuvaukset pitäisi tehdä viikonloppuisin. Toivottavasti ensi viikonloppuna pääsisi taas yhden parivaljakon kuvaamaan!


Pikainen päivitys vielä tallilta:
Olen käynyt nyt pari kertaa ratsastamassa Armya, jonka omistaja tarvitsi liikutusapua. Hän on tuntunut ihan kivalta "hyvänmielen" ratsulta :) Viime viikolla olin parina päivänä tallilla töissä. Huomennakin olisi taas tarkoitus mennä aamulla töihin ja iltapäiväksi kouluun.

Viime viikon estevalmennuksessa oli melkoisesti vauhtia :D Mammalla oli niin paljon virtaa, ettei hän oikein ehtinyt kuuntelemaan kuskin toivomia jarruja... :) Hyppäsi kuitenkin todella hyvin ja onneksi tehtiin tehtäviä joissa piti kääntyä aika tiukasti ja käytettiin myös seiniä jarruina. Se vähän helpotti omaa tehtävääni kun sain niistä hidastusta. Silti oli kädet aivan rakoilla tunnin jälkeen.. :D En muista koska Elviira on viimeksi purrut noin paljon kiinni, mutta kauan siitä on!


Onkos teillä muuten toiveita millaisia postauksia haluaisitte lukea..? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti