torstai 28. elokuuta 2014

Kaikki voi muuttua parissa sekunnissa


Nyt on ollut pitkä tauko kirjoittamisesta! En ole ehtinyt, enkä jaksanut, eikä suoraan sanottuna ole kiinnostanut kirjoittaa tänne. :D Mutta taisi "kesäloma" tehdä hyvää, sillä nyt taas mielelläni alan kertoilemaan kuulumisia! Paljon on ehtinyt tässä välissä tapahtua, hyviä ja huonoja asioita. Mistäköhän aloittaisin...

No. Villen ja Sävyn kanssa hyppäsin säännöllisesti vielä touko-kesäkuussa. Villen kanssa oltiin myös kotitallilla pikkuisissa estekisoissa kesäkuun alussa. Ilmoittauduin puomiluokkaan ja kun se meni tosi hyvin, niin jälki-ilmoittauduin myös 50cm:iin. Viltsu oli niiin hienosti! Ei kytännyt mitään ja puomiluokassakin lensi kaikkien puomien yli, luuli olevansa isommallakin radalla! :D Puomiluokassa tulos oli 0vp ja siinä kaikki nollat sai rusetin. 50cm:ssä tulos oli myös 0/0vp, mutta meidän aika ei ihan riittänyt sijoille. :) Samapa tuo, kun hevonen ylitti kaikki odotukset jo muutenkin. :)

Palkintojenjaossa. :)

11.7. tilanteet kuitenkin muuttui. Olin Villen kanssa valmennuksessa ja alkutunti meni tosi hyvin. Hevonen kuunteli ja radat tuntui hyviltä, hieman välillä vastusti pidätteitä ja kääntäviä apuja, mutta ne kuitenkin meni läpi. Innarikavalletit oli sille hiukan vaikeita, mutta selviydyttiin niistä kuitenkin jo useasti ja muutaman kerran täysin oikeinkin. Oltiin radan loppuvaiheessa, jäljellä taisi olla kaksi hyppyä, kun hyvin menneelle tunnille tuli karu lopetus. Oltiin tulossa okseri - 3 laukkaa - innarikavalletit. Ville tuli huonosti sisään okserille ja siihen tuli huono hyppy, jolloin 3 laukkaa (raviaskeleita vielä joukossa) ei onnistunut. Ville ei kuunnellut pidätteitä vaan tuli liian kovaa ensimmäiselle kavalletille: näin jo siinä vaiheessa että nyt käy huonosti, kun tunsin kuinka hevonen kompuroi. Lopputulos: Ville ei ehtinyt järjestellä jalkojaan ennen keskimmäistä kavallettia, vaan siitä jäi puomi jalkoihin ja kaaduttiin... Tulin suoraan naamalleni hiekkaan ja Ville kierähti yli ja ympäri selältään niin, että jalat kävivät yläkautta ja minä olin alimmaisena. Voin kyllä kiittää jotain ylempää tahoa, että ei pahemmin käynyt ja olen hengissä.

Tässä video tapahtuneesta, En suosittele heikkohermoisille! ;)
Kannatan katsomista isolta screeniltä, jostain syystä en saa tuota isommaksi...



Ensimmäinen asia mitä tajusin maassa, oli että yritin työntää Villeä käsillä pois, että se nousisi toiseen suuntaan eikä mun päälle. Kun kierähdin selälleen, näin että ohjat oli kietoutuneet oikean jalkani ympärille, joten vaistomaisesti kurotin ohjia kohti ja sanoin Villelle vaan "prrrrrr" että se pysähtyisi, kun otti muutaman peruutusaskeleen. Äitini oli ollut kuvaamassa kentän reunalla, niin hän ehti äkkiä paikalle ja sai otettua ohjasta kiinni ja sen irti jalastani. Sitten tunsin järkyttävän kivun ja polttavan tunteen, sekä vihlonnan koko vasemmassa jalassani ja jäin vain makaamaan selälleni. Tunsin kyllä heti, että muualla kropassa tuntui kaikki olevan ok, mutta jalka, varsinkin reisi tuntui Todella pahalta. Joku (kiitos vain kuka ikinä hakikaan :D) haki hevosille tarkoitetun kylmäyssuojan ja se laitettiin reiteni päälle, missä pahin kipu oli. Siinä vaiheessa huomasin että jalka oli tunnoton reidestä. Säären ja varpaat kyllä tunsin, onneksi.

Matkalla Pulssista kotiin. Jalka turposi heti...

Pulssiin matka vei ja siellä jouduin vielä tovin odottelemaan ennen kuin pääsin lääkärille. En pystynyt varaamaan painoa jalan päälle, joten isä kuskasi mut pyörätuolissa sisälle.. :D Ensimmäinen asia, mitä lääkärisetä sitten teki, oli että hän nappasi vasemmasta jalasta kiinni ja kysyi "Sattuuko tämä?"..... -.- Irvistäen totesin että "NO SATTUU!". Siinä jalkaa sitten tutkittiin ja kävin röntgenissäkin varoiksi, vaikka itse en missään vaiheessa uskonut että mitään murtumia olisi, eikä ollutkaan. Kovin selvää diagnoosia en saanut. Minut passitettiin kotiin kipulääkkeiden, kainalosauvojen ja tukisiteiden kera ja varattiin alkuviikkoon aika, jolloin jalka olisi muutaman päivän saanut tasaantua.

(Nyt seuraa karua kuvamateriaalia...)

Ekana iltana kotona.


Möhkäle-polvi :S

Heti seuraavana maanantaina menin lääkäriin, joka tutki jalkaa paremmin. Silloin sain diagnoosiksi että reidessä on iso lihas-ja hermovaurio, sekä verenpurkaumia (no shit :D). Sain lähetteen magneettikuvaukseen, joka tehtiin saman viikon perjantaina. Sieltä sain vihdoin kunnollisia tuloksia, jotka olivat: rasvakudos irti "pohjastaan" (missä sitten onkaan kiinni), lihaksen ja rasvakudoksen välisessä kalvossa muutaman sentin repeämä, laaja pintahermovaurio reidessä, sekä isot verenpurkaumat koko reiden alueella. Ainiin, ja polvilumpio oli käynyt poissa paikaltaan.

3. päivä.

Kivat väritykset molemmilla sivuilla!
10. päivä.
Kepeillä mentiin viikko, sen pidempään en niitä halunnut katsella kun olivat aina tiellä. Nyt kohta 2kk:n jälkeen jalka alkaa olla suht hyvä. Olen ratsastanut muutaman kerran (4..?), pystyn kävelemään normaalisti ja rappusetkin alkavat sujua. Lääkärit sanoivat, että kestää kauan (mahd. vuoden loppuun) ennen kuin se on täysin ennallaan, ja hermojen uusiutumisessa vasta kestääkin.. Mutta, olisi voinut käydä TOSI paljon pahemmin, jos Ville olisi vaikka tullut 10cm ylemmäs päälleni niin olisi lantio rikki.. Saati sitten 30cm... Joten, olen ihan tyytyväinen että selvisin sentään näin helppohoitoisilla vammoilla! Olen kuntouttanut jalkaa parhaani mukaan, sitä on hierottu ja venytetty sen mukaan mitä on kestänyt ja itsekin venytän joka päivä reittä kotona. Olen koko ajan tehnyt asioita kivun ja väsymisen sallimissa rajoissa. Jos jalka on alkanut särkeä tai tuntunut huonolta, niin olen lopettanut liikkumisen ja antanut sen levätä. Ei se kuitenkaan sillä parane, että istuu kotona sohvalla ja odottelee ihmettä, niin olen pikkuhiljaa lisännyt rasitusta ja koko ajan kuunnellut tuntemuksia. Se on tainnut toimia hyvin, sillä parantuminen on kyllä ollut yllättävän nopeaa. Mulla on kyllä ollut mahtavat tsemppaus- ja tukijoukotkin! <3 :)

Nyt olen todella tajunnut ja kokenut, kuinka silmänräpäyksessä tilanne voi muuttua täysin päälaelleen. Oli kamalaa kun itse tajusin jo ensimmäisen kavalletin kohdalla että "o-ou..." ja ehdin vain miettiä että nyt sitä sitten mennään. :O

Siinä oli varmaan tarpeeksi tekstiä ja järkkyä kuvamateriaalia yhdelle kerralle...? :D Seuraavaksi voin sitten kirjoitella niistä kivoista jutuista, joita onneksi myös on mahtunut tähän pariin kuukauteen! :)

3 kommenttia:

  1. Video ei jostain syystä näy? Sanoo että se on yksityinen

    VastaaPoista
  2. No huh ettei käynyt pahemmin! Utealiaisuus heräsi ja olin jo videota katsomassa, mutta siihen tulikin teksti käyttäjä on poistanut videon...

    VastaaPoista
  3. Nyt pitäisi videon näkyä..? Oli ongelmia youtuben kanssa.. :)

    VastaaPoista