torstai 8. toukokuuta 2014

# 31 - Treenailua lapsen ja matamin kanssa

Viime lauantaina (3.4.) hyppäsin Villellä. Tallilla oli alkamassa estetunti joten yritettiin ehtiä pois alta sitä ennen. Hypättiin vain pystyä, tehtiin aika paljon toistoja ja tarkoitus oli saada Ville taas menemään tasaisesti ilman kauheita mutkitteluja. :) Sitten Kirsi, joka oli tulossa pitämään valkkua tuli rakentamaan esteitä ja teki meille samalla pienen tehtävän. Tultiin pystyltä okserille, jonka edessä oli innaripuomi. Ville ensin ihmetteli maassa olevaa puomia ja meni ohi pari kertaa. Okserista otettiin takapuomi pois ja se laitettiin "johteeksi". Sitten alkoi sujua ja Ville tajusi mistä oli kyse. Lopuksi tultiin vielä niin kuin alunperin piti, eli pystyn jälkeen okserille.

Oli kiva kun Kirsi tuli avustamaan, sillä tulee tehtyä paljon tarkemmin töitä kun joku on vähän patistamassa ja kertomassa mitä pitää tehdä. :) Kirsi oli myös sitä mieltä että voitaisiin hyvin tulla tunnille, ja minusta se kuulosti hyvältä juurikin noiden vinkkien ja tehtävien saamisen vuoksi! Omaan istuntaan pitäisi myöskin taas kiinnittää enemmän huomiota. Yritän pitää kyljen suorana ja hartiat takana, mutta se vain helposti unohtuu hypätessä kun on niin paljon muuta ajateltavaa.. Pitäisiköhän mennä jollekin istuntatunnille..?? Ärsyttää meinaan suunnattomasti itseäni kun tiedän istuvani vinossa!!


Tänään kävin ratsastamassa Villen tasaisella. Ilma oli karsea, joten oli ihanaa kun tallista pääsee suoraan maneesiin kulkematta ulkokautta. Luksusta! :D Ville oli aluksi tosi epätasainen (varmaan eilisen vapaan vuoksi), ei taipunut oikealle ja puri vähän kiinni. Aika nopeasti hevonen kuitenkin vertyi, rauhottui ja alkoi kuuntelemaan. Työstin oikeaan kierrokseen paljon, tehtiin runsaasti taivutuksia ja siirtymisiä. Tein paljon laukannostoja ja aika lyhyitä pätkiä laukkaa kerralla niin että vauhti pysyi maltillisena. Peppu tulikin hyvin alle ja pikkuhiljaa alkoi alla olla tosi hieno heppa. :)

*****

Sävyn kanssa sitten hypättiin tiistaina (6.4.). Sävy oli alusta asti tosi hyvin kuulolla ja pysyi rentona vaikka meitä olikin neljä tunnilla. Verkattiin itsekseen ja sitten alettiinkin heti hommiin. Tehtiin paljon tehtäviä ja hyppyjäkin tuli paljon. Monella oli ollut taukoa hyppäämisestä (kaikilla paitsi mulla ja Sävyllä), joten tehtiin helppoja hyvän mielen tehtäviä. Pari viimeistä rataa oli vähän enemmän teknisiä, mutta nekin silti melko kilttejä.

Sävy toimi ihan hyvin, vähän se oli epätasainen radoilla. Joillekin esteille piti ratsastaa reilusti eteenpäin (sarja ja pari pystyä) ja joillain piti pidättää (lähinnä suhteutetut välit). Sarja oli myös hiukan hankala, jostain syystä Sävy ei oikein hahmottanut sitä missään vaiheessa. Kaikenkaikkiaan olin siihen kuitenkin tosi tyytyväinen, ettei Sävy rynnännyt yhdellekään esteelle. Suhteutetuilla piti jarruttaa, koska se rupesi imemään niin paljon suoralla olevalle seuraavalle esteelle, että välit meinasi jäädä ahtaiksi. Mutta nyt se ei kuitenkaan purrut kiinni, vaan kontrolli oli koko ajan minulla. :)

Seuraavat kisatkin on katsottu: 29.05. Ratulla alue-estekisat. Siellä olisi tarkoitus mennä 90cm. :)*****

Lauantaina 10.5. onkin meidän seuran koulukilpailut Kotimäessä ja olen sinne menossa kuvaamaan kaikki ratsukot. Toivottavasti on parempi sää kuin tänään niin on mukavampi seisoskella ulkona... ;) Nyt taitaa alkaa toimitila-asiakin jo selviämään, toivottavasti... :)

Viime viikolla kävin kuvaamassa Anna Kärkkäisen valmennukset Ratun tallilla » Kuvat täällä.
Ja viime sunnuntaina oltiin Sävyn ja hänen tätien kanssa Tampereella koulukisoissa » Kuvat täällä.

Ja sitten vielä yksi mainostus! :D TÄÄLTÄ voitte muuten käydä lukemassa Sävyn mietteitä treenaamisesta (omien tätien ja estekusin kanssa) ja kaikenlaisista maailman ihmeistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti