torstai 1. toukokuuta 2014

# 30 - Sävyn kanssa korkkaamassa kilpaura

Viime sunnuntaina (27.4.) oltiin Turussa seurakilpailuissa. Hyppäsin Sävyllä 80 & 90 ja Elviiralla 90 (tai no, muutaman esteen..). Sävy tuntui alusta asti melko rennolta ja kuuliaiselta. Kävelin ensin pitkät alkukäynnit ja sitten mentiin verkkaan. Sävy hermostuu helposti jos samassa tilassa on paljon hevosia, varsinkin kun muut laukkaavat ohi tai hyppäävät vieressä. Otettiin siis todella pikainen verkka vain, ravasin muutaman kierroksen ja työstin laukan hyväksi. Sitten  hyppäsin muutaman hyppyä niin että ne tuntuivat hyvältä. Sitten mentiin takaisin verkan ulkopuolelle kävelemään, ettei hevonen vetäisi hernettä nenukkiin muista hepoista. Onneksi oli tosi kuuma päivä niin lihakset pysyi hyvin lämpimänä!

80cm:n rata tuntui hiukan hakemiselta. Sävy oli yllättävän rauhallinen ja sitä sai oikein ratsastaa joissain kohtaa eteenpäin. Hyppypaikat ei oikein osuneet kaikki nappiin, muutama tuli oikein hyvään paikkaan. Rata tuntui lähinnä siltä, että koko ajan piti jotenkin säätää vauhtia, ottaa kiinni tai pyytää eteen, se ei ollut siis kovin tasaisen tuntuinen rata vaan aika paljon sai tehdä töitä. Muutamalla esteellä sai myös olla tarkkana ettei Sävy livahtanut esteestä ohi. Ei kylläkään tosissaan ollut menossa ohi missään kohtaa, mutta luikerteli aika paljon joissain kohdissa. Lopputulos oli kuitenkin puhdas rata ja ruusuke lähti siitä luokasta mukaan. :)

Hassuja hyppypaikkoja vol 1. :D

Näytetään melkeen ihan esteratsukolta! ;) <3
Sitten oli Elviiran vuoro. Elviira oli huono heti alusta asti. -.- Se oli tahmea kuin mikäkin, ei varmaan ikinä ole ollut niin eteenpäin potkittava kisoissa, yleensä kun saa vain pidätellä. Verkkahypyt oli kaikki huonoja. Tai no, eka pikkuristikko oli hyvä. :D Mutta kaikki muut oli huonoja, joko puri kiinni niin ettei kuunnellut pidätteitä -> ajautui liian lähelle estettä, huono hyppypaikka, huono hyppy. Tai sitten oli niin tahmea lähestymisessä, ettei kuunnellut pohjetta -> jäi liian kauas, huono hyppypaikka, huono hyppy. Mummeli myös kielsi kaksi kertaa verkassa, mitä se ei ole ikuisuuteen tehnyt. Kun sitten lähdin verkasta niin tiesin jo valmiiksi, että rata ei tule menemään hyvin. Olen 9 vuotta ratsastanut Elviiraa ja tunnen sen niin hyvin, että tiesin jo ekasta hypystä (ristikon jälkeen) että se ei ole tänään hyvä. 

Radasta ei ole sen enempää sanottavaa.. :D Ekan esteen yli runnoin mummelin vähän väkisin, tuli tosi tahmeasti lähestymisen. Sen esteen jälkeen patistin kunnolla eteen, jos vähän heräisi. 2. esteen se hyppäsi paremmin, ei sekään normaalia Elviiraa ollut, mutta vähän parempi. Siitä oli suhteutettu suora linja 3. esteelle ja tunsin 10 metriä ennen 3.estettä, ettei Vimpu tule menemään siitä yli. Se osaa olla kyllä pirun jääräpäinen kun päättää ettei mene. Aivan sama mitä selässä tekee, niin se ei mene. Siihen siis kielto. Koitin taas patistaa eteenpäin reilusti ja lähestyttiin uudestaan. Sama juttu uudestaan, tunsin jo paljon ennen estettä että se ei tule menemään yli, ja toinen kielto. Lähestyin kolmannen kerran ja runnoin kannukset kylkiin että menisi esteestä yli. Kolmas kerta toden sanoo, ja siihen tuli jopa ihan ok hyppy. Olisin saanut jatkaa radan loppuun asti, mutta lopetin tuohon. Seuraavaksi olisi ollut edessä sarja ja tiesin että se olisi kieltänyt siihenkin. 

En myöskään halunnut turhaan lähteä runnomaan sitä mistään, sillä Elviira ei tee tuollaista vain huvikseen. Se ei ole tyhmä eikä ilkeä, sillä on aina jokin syy miksi se ei hyppää koska kuitenkin tykkää hyppimisestä niin paljon. Kummallista miten hevonen voi kaksi viikkoa sitten kisoissa olla täydellisempi kuin ikinä ja seuraavissa huonompi kuin ikinä :DD
Sävyn 90 oli tasaisempi kuin 80. Ratsastettavuus oli aika samanlainen kuin 80, mutta nyt oli vähän enemmän omaa moottoria alla ja niinpä rata oli sujuvampi. Tempo pysyi myös aika hyvin samana läpi radan. Sarja oli edelleen hankala. 80 radalla b-osalle tuli himosuuri hyppy, kun Sävy ei kuunnellut pohjetta kun koitin patistaa eteenpäin nähdessäni välin jäävän pitkäksi. Nyt 90 radalla kävi päinvastoin. ;) Sävy tuli tosi hitaasti a-osalle ja koitin heti patistaa eteenpäin, jotta ehtisi venymään tarvittavan määrän. Sävy kuitenkin tunki jonkun puolikkaan askeleen lisää väliin, koska joutui viimeksi hyppäämään niin kaukaa. No, keräsi kuitenkin kinttunsa hyvin eikä tullut puomeja mukaan. Sävy alkoi hiukan väsyä parilla viimeisellä esteellä. Viimeisen okserin se tulikin niin pohjaan, että takajalat otti takapuomin mukaan kun hyppy lähti liian paljon ylöspäin. Harmittavasti siis pikkukolahdus johti siihen ettei saatu toista ruusuketta. ;) Noh, paremmin meni kuin olisin uskonut ja tästä on tosi hyvä jatkaa!! :)Hyvin mahtuis 110 trippeli alle! :D


KAIKKI KUVAT © JENNI SANTANEN
Kiitos kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti