perjantai 13. joulukuuta 2013

# 8 - Joululoma

Huhhuh, että on ollut kiire! Meillä on ollut kamalasti töitä koulussa. Monen kurssin lopputyöt pakkautuivat samaan kasaan kun moni kurssi loppui samoihin aikoihin. Sitten oli vielä kaikki muut tehtävät siihen päälle. Koulutöiden lisäksi olen käynyt taas tallilla enemmän, kivaa :) Olemme harjoitelleet ahkerasti katrillia ja se onkin yleensä sujunut hyvin. Huomenna (lauantaina) olisi sitten itse esitys aamupäivällä. Toivottavasti sujuu hyvin ja kaikki muistavat mitä pitää tehdä! Huomenna illalla lähdemmekin sitten laivalle Jonin kanssa. Kyselimme paljon muitakin mukaan, mutta ilmeisesti kaikilla oli rahatilanne sen verran huono että muut eivät lähteneet mukaan.. No, toisaalta kiva mennä kahdestaan viettämään aikaa :)

Sitten vähän noista koulutöistä. Bauhaus- kurssin lopputyö oli todella vapaa, sai tehdä oikeastaan mitä vain aiheeseen liittyvää. Koska tyylisuuntaan kuuluu tärkeästi geometriset muodot ja tietynlainen yksinkertaisuus, halusin lähteä tavoittelemaan sitä. Niinpä päätin ottaa kuvia pullon korkeista. Näytin myös muita kuvia, mutta näistä tuli kaikkein selkein sarja. Itse olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Eniten pidän kolmannesta kuvasta, mistä sinä pidät?

Kuvajournalismin lopputyön aihe oli myöskin täysin vapaa. Ainoana kriteerinä oli, että sarja on henkilökohtainen ja itselle tärkeä. Heti tuli mieleeni äiti ja kysyinkin saanko tehdä hänestä kyseisen sarjan. Äitini antoi sarjalle nimen "Yksi päivä elämästä on varattu kuolemalle, muut päivät elämälle". Sarja kertoo syövästä selviämisestä, elämästä hoidon aikana ja jälkeen. Opettajamme piti todella paljon työstäni. Ainut negatiivinen asia oli, että koska aihe ja kuvat ovat niin raskaita, niin väliin olisi pitänyt laittaa esim. maisemakuvia usvasta, sateesta tms. Itse olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Tätä voisi jatkaa myös lisää vähän paremmalla ajalla, sillä työn kanssa tuli aika kiire. Kaikki kuvat eivät ole tässä, sillä osa on sen verran henkilökohtaisia, etten halua niitä täällä julkaista.

Juuri saanut tietää sairaudesta.

Uusi minä.

Lepo.

Paluu arkeen.
 
Kynsien reunat halkeilevat lääkkeiden takia edelleen.
Lightroom- kurssin lopputyö oli taas sekin vapaa aihe.. :D Minun oli alunperin tarkoitus tehdä se perheestäni, mutta taas kerran aika loppui kesken ja päädyin tekemään sarjan "Liikenteen valoja". Leikin siis pitkällä valotusajalla myöhään illalla.  Tästäkin sain ihan hyvää palautetta, tosin jos olisi ollut enemmän aikaa tähänkin niin lopputulos olisi varmasti ollut vielä parempi ;) Halusin että sarja alkaa tavallisemmilla ja rauhallisilla kuvilla. Pikkuhiljaa vauhti kiihtyy ja lopulta on jo sekasotku. Ja kyllä, myös tuo viimeinen kuva on autojen/katujen valoista! Tässäkään ei ole kaikkia kuvia, mutta omasta mielestäni parhaimmat.

Siinähän noita koulutöitä nyt taas tarpeeksi yhdelle kerralle. Tämä viikko on ollut melkoisen helppo. Meillä piti olla ihan normaalit päivät ma-to, mutta koulun pihalla ja pimiön tiloissa on remontti. Meillä olisi ollut pelkkää pimiötä ti ja to, joten ne tunnit jouduttiin perumaan. Keskiviikkona oli vain kahden tunnin päivä ja tänään perjantaina oli vain joulujuhla ja ruokailu. Nyt siis alkoi joululoma, jeee! :) Ensi viikon aion ottaa rennosti, siivoilla vähän kotona ja vain olla. Parina päivänä tosin menen tallille töihin, mutta muut päivät otan rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti